Blog # 17

25 Jul

 

Az orosz UFA nevu varosban  2015 julius 8-10-ig megtartottak   a  BRICS  orszagok  7.ik  es az SCO orszagok  15,ik  CSUCSTALALKOZOJAT.

 

Kivancsi voltam, mit hallok, latok, olvasok, a televizioban az ujsagokban vagy a radioban.

HIHETETLEN :   SEMMIT !!!!!  SIRI CSEND  itt is es otthon is  !!!

A tomegtajekoztatas a hattervilag kezeben van. A nepek  nem tudnak  a sorsukat abszolut ertelemben befolyasolo, vilagtortenelmi fontossagu  esemenyek reszleteirol.Ezert nem irnak arrol, hogy a BRICS es SCO orszagok altal, milyen szerzodesek kerultek elfogadasra ,jovahagyasra es alairasra.

A BRICS orszagok letrehoztak az NDB  ( uj development bankot ) $ 100 billio alaptokevel, amellyel egyenlore, csak sajat tagorszagainak gazdasai fejlodeset kivanjak elosegiteni.

Moszkva altal 2014-ben letrehozott   EEU  Eurazsiai Gazdasagi szovetseg ( tagorszagok: Orosz, Kazahsztan,Belorussz,Ormeny, Kyrgisztan ) es a Kina altal letrehozott Silk Road Economic Belt ( selyem uti gazdasagi ovezet) project,  EGYBEOLVADASAT   PUTIN  orosz elnok es XI  Kina elnoke alairasaval megerositette.  Tovabba megegyeztek abban, hogy alappillerkent az SCO orszagokat hasznaljak.

Az SCO tagorszagok  ( teljes tagok: Kina, Kazahsztan, Tadzsigisztan, Kyrgisztan,Oroszorszag, Uzbegisztan, India, Pakisztan ) es Iran a szankciok feloldasa utan,) megfigyelo orszagok: Afganisztan, Belorusz, Mongolia) Dialog tagok: Ormeny, Azerbajdzsan, Kambodzsa, Nepal, SriLanka Torok )

Irnak rola, vagy nem, az SCO hivatott megadni az alapokat, a szelesebb katonai es gazdasagi egyuttmukodesre, az eurazsiai regioban.  Ez a szovetseg , ma mar kepes   tagorszagait megvedeni egy kulso, vagy belso tamadas ellen.

Vajon miert nem hallunk minderrol ? Miert ez az egyoldalu tajekoztatas, vagy inkabb felretajekoztatas ? mint annak a folyamatos bizonygatasa, hogy az oroszok es kinaiak egyre erosodo haborus veszelyt jelentenek. Kire nezve? Talan arra  a  global gazdasagi hegemoniara torekvo hattervilagra, amelyik a BRICS  es  SCO  orszagok  osszefogasatol es azok megerosodesetol, veszelyeztetve erzi  totalitarizmusra torekvo terveit ?  Mar ebben a pillanatban befolyasuk csokkent , ezert siettetik a TTIP bevezeteset, hogy legalabb a vilagnak a mar eddig  bekebelezett fele teljes iranyitasuk alatt maradjon es ezert nem irnak a NAFTA sikertelensegerol  sem , mert akkor talan felebrednenek az orszagok es nem kerul bevezetesre a TTIP sem.   Innen is latszik, hogy a sajto a corporationok a nemzetkozi monopolok kezeben van, nem pedig a nepek erdekeit szem elott tarto allamokeban. Vagy azokat is mar ennyire megbenitottak ?

De  kozben folyamatosan harsogjak Putin buneit es orosz elszigeteltsegrol beszelnek, holott ugy nez ki, hogy a vilag lakossaganak es gazdasaganak a fele, mar pontosan az oroszok es kinaiak altal kozosen  vallott, nemzeti fuggetlenseget hirdeto, bekes, minden felre egyforman kedvezo gazdasagpolitikajat koveti.

 

Igy kivulrol nezve,  nagyon erdekes es nagyon ellentmondasos a tomegtajekoztatas !!!

 

Kurepov Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *